Bachove kapi

Home / Portfolio / Bachove kapi
Bachove kapi

Bachove kapi

Edward-Bach-01

Dr. Edward Bach (1886. – 1936.)

Edward Bach studirao je medicinu na Birmingham University te na University College Hospital u Londonu. Diplomirao je 1912. godine te je radio kao liječnik, patolog i bakteriolog. Također je vodio originalno istraživanje o imunološkoj terapiji i terapiji cijepljenjem.
Godine 1919. Bach je preuzeo mjesto na Royal London Homeopathic Hospital (Kraljevskoj homeopatskoj bolnici). Inspiriran svojim tamošnjim iskustvima, počeo je istraživanje o korištenju biljaka za tretiranje emocionalnih uzroka bolesti. Pripravci napravljeni od tih biljaka postali su poznati kao Bachovi cvjetni preparati.

bg_mount_vernon

O Bachovom centru u Engleskoj

Bachov centar bila je kuća dr. Bacha posljednjih godina njegova života te je bila baza iz koje je otkrio posljednjih 19 cvjetova svog sustava.
Poslije smrti dr. Bach je ostavio svoj rad u ruke svojih asistenata Nore Weeks i Victora Bullena. Oni su radili i opskrbljivali cvjetovima, pisali, poučavali i činili sve što su mogli da prošire glas o tome. Danas Bachov centar nastavlja s ispunjavanjem želja dr. Bacha vezano za njegov rad.

Kada uzeti Bachove Kapi

luk-crni-300x199Tijekom života svi doživljavamo razne poteškoće, suočavamo se s emocionalnim iskušenjima, negativnim doživljajima, razočaranjima i sva se ta naša “loša” iskustva koja smo proživjeli kao slojevi redaju jedno za drugim tako da na kraju više ni ne znamo što je u srži, koji je stvaran uzrok problema. Upravo zato su Bachove kapi posebno pogodne za takve situacije kojima treba pristupiti slojevito, što znači da prvo rješavamo ono što je na površini, ono što se u ovom trenutku može jasno sagledati. Kad otklonimo površinu problema, pojavit će se sljedeći sloj, novi uvidi, pa opet novi sloj i tako sve dok ne dođemo do osnovnog uzroka problema. Zbog toga ovaj proces izgleda poput guljenja luka i manje je stresan za klijenta kojem može biti neugodno ako mora odjednom ući u dubinu, pogotovo kad osoba nije spremna odmah se suočiti s velikim promjenama. Razgovor s Bachovom praktičarkom Marinom Devald, BFRP odvija se u ugodnom ambijentu Centra Essentia, u opuštenoj atmosferi. Praktičari osim što pažljivo slušaju, su i prošli posebnu edukaciju i postavljajući pitanja pomažu vam da se čim više približite svojim osjećajima i mentalnim stanjima, mislima, koja vas tište i ometaju vas u svakodnevnom životu. Nakon razgovora dobit ćete svoju osobnu mješavinu Bachovih kapi, koja se priprema samo za vas, a pomoći će vam baš kod trenutno najizraženijih emocija i misli koje vas najviše okupiraju. Također ćete saznati na koji se način upotrebljavaju kapi i što možete očekivati. Bachove kapi djeluju nježno na osjećaje i mentalna stanja, skidajući sloj po sloj, kao da su luk. Počinju s najvidljivijim, onda otklanjanju sljedeći, dublji sloj sve dok ne dođete do onog najskrivenijeg i najdubljeg što vas smeta da se u potpunosti ostvarite.

Bachove kapi su potpuno prirodne, njima se ne može predozirati, ne stvaraju ovisnost, nema kontraindikacija za njihovu upotrebu, te se mogu koristiti s lijekovima i drugim vrstama terapije.

Djeluju na uspostavljanje emotivne ravnoteže, stavljajući naglasak na jednostavnost, nepostojanje rizika i ne toksičnost.

Bachove kapi ne tretiraju direktno niti jednu bolest, simptom ili fizičku nelagodu. Nisu lijek i ne zamjenjuju medicinsku terapiju koju je prepisao liječnik.

“Ako slijedimo svoj vlastiti instinkt, svoje vlastite želje, svoje vlastite misli i svoje vlastite čežnje, poznavat ćemo samo radost i zdravlje. Dr. Edward Bach

Marina DBFRP_Logoevald, Bachov praktičar, BFRP

Savjetovanje izvorno po metodi dr. Bacha
Edukacija izvorno po metodi dr. Bacha u suradnji sa Bachovim centrom iz Engleske
više informacija edukaciji www.bachovekapi.hr