Tibetanske zdjele

Home / Blog / Tibetanske zdjele
Tibetanske zdjele

Zvučna masaža tibetanskim zdjelama po metodi Petera Hessa

Zvučna masaža tibetanskim zdjelama temelji se na drevnom znanju o djelovanju zvuka na zdravlje ljudi. Tretman traje sat vremena, pri čemu je osoba odjevena, a doživljaj je vrlo ugodan. Kod onih dobrog zdravlja zvučna masaža podržat će razvoj unutarnjeg sklada i dati im energiju i snagu za dnevne zadatke. Osobama koje se ne osjećaju dobro zvučna masaža donijet će olakšanje od tegoba i problema koje uzrokuju svakodnevni stres, brige i tjeskoba. Iako je djelovanje masaže tibetanskim zdjelama individualno oni koji su ju iskušali osjetili su kako se opuštaju, kako im se popravlja raspoloženje, tijelo se oslobađa od napetosti, blokada, stresa, a um od tjeskobe, briga, sumnji i osjećaja koji imaju negativan utjecaj na zdravlje. U takvom umirujućem ozračju lakše je doći u kontakt s našim potrebama, našom “unutarnjom mudrosti”. Vlastito tijelo doživljavamo s ugodom i često ga, nakon dužeg vremena, ponovo svjesno percipiramo. Opterećujuće misli nestaju, a naša duša dobiva prostor za razvoj.
Zvuk tibetanskih zdjela harmonizira svaku pojedinu tjelesnu stanicu, oslobađa od negativnih obrazaca, potiče regeneraciju i revitalizaciju, podržava i unapređuje svijest o tijelu, omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa, pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti i motivacije, obnavlja životnu radost.

Peter Hess zvučna masaža uspješno se profesionalno primjenjuje na području obrazovanja, savjetovanja, terapija i zdravstva. Neki od primjera su priprema za porođaj, lakše prihvaćanje promjena u životu kao što su odlazak u vrtić, školu, mirovinu, općenito primjena u domovima za starije osobe, u radu s osobama s posebnim potrebama, u govornoj terapiji, pa čak i njezi životinja.
Primjena zvučne masaže moguća je također kod akutnih fizičkih problema. Blokade se svjesno percipiraju i razumiju. Štoviše, međusobno povezani događaji, koji su izazvali određene simptome, mogu se lakše otkriti.

Zvučna masaža je odlična podrška liječenju, primjerice u slučajevima kao što su oštećeni diskovi, bolni zglobovi, bolovi, probavne smetnje, srčane tegobe, loša cirkulacija, kao i podrška u mnogim drugim zdravstvenim tegobama jer opušta i olakšava bolove.
Peter Hess bavi se istraživanjem djelovanja zvuka na ljude od ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća. U potrazi za alternativnim metodama liječenja boravio je u Indiji, Nepalu i Tibetu. Na vlastitom primjeru iskusio je ozdravljujuću moć zvuka.

Preporučuje se 10 tretmana, u ravnomjernim razmacima, unutar četiri tjedna, a zatim jedan tretman tjedno u sljedeća dva tjedna. Potrebna su najmanje četiri tjedna da bi se neka navika promijenila ili stekao novi obrazac ponašanja. Prvih nekoliko tretmana rezultira energetskim i tjelesnim pročišćenjem, otpuštanjem blokada, stresova i toksina te omogućuje nastanak povjerenja između terapeuta i klijenta. Povjerenje je preduvjet za opuštanje i maksimalan učinak terapije. Sljedećih nekoliko tretmana posvećuje se područjima kojima je to potrebno.

Tibetanske zdjele
Tibetanske zdjele