Tiger clam masaža

Home / Blog / Tiger clam masaža
Tiger clam masaža

Masaža toplim školjkama / Tigerclam masaža

Željeli biste otputovati na neko egzotično mjesto gdje ćete se odmoriti od svakodnevice, no jedva da imate vremena priuštiti si odlazak u centar na sat ili dva. Tako biste željeli biti turist u vlastitom gradu, ali umjesto nezaboravnog predaha dočekala vas je gradska vreva, opet? Jedna ste od onih osoba koja uvijek zna drugima izabrati savršen poklon, a kako bi bilo da ovih dana budete malo pažljivi prema sebi, usput isprobate nešto novo, opustite umorno tijelo, a dušu nahranite novim, nesvakidašnjim iskustvom?
U Centru Essentia u radu koristimo stara učenja kao što su kineska medicina i ayurveda, ali pratimo i koji su noviteti u masaži, tako vam odnedavno možemo ponuditi masažu toplim školjkama koje nam stižu iz Tihog oceana. Prugaste tigraste školjke, vrsta codakia tigerina, stoljećima su tradicionalno filipinsko jelo. Prije no što postanu sredstvo za masažu pažljivo se bruse i poliraju. Koriste se dvije školjke, veća i manja, koje se prije masaže napune smjesom minerala i eteričnim uljima…, te su već nakon dvije minute spremne za korištenje. Prirodno postignutu toplinu zadržat će jedan sat, dakle – opustite se, ima vremena.
Iako je masaža školjkama slična masaži toplim kamenjem (hot stone), ona je ipak posebno iskustvo. Ako, pak, nikad niste probali neku takvu masažu, sigurno ste čekali upravo masažu toplim školjkama jer:

  • opušta napete mišiće i posebno je ugodna osobama koje su umorne,
  • s obzirom da su školjke građene od kalcij karbonata one otpuštaju ione kalcija pa je još jedan plus ovog tretmana bolji tonus kože,
  • popravlja cirkulaciju,
  • smanjuje bol i otečenost,
  • djeluje na limfu i ima diuretski učinak, pa tako tijelo lakše otpušta suvišnu tekućinu i toksine,
  • ugodni mirisi opuštaju psihu i bude osjetila.
Tigerclam masaža
Tigerclam masaža